Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

ΑΣΥΜΦΟΡΗ Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ Αποσύρουν τον χριστουγεννιάτικο στολισμό στη Θεσσαλονίκη

"Παρελθόν" αποτελεί ο επί σχεδόν δώδεκα συναπτά έτη εορταστικός, χριστουγεννιάτικος, διάκοσμος που ήταν κρεμασμένος σε συρματόσχοινα στην παραλιακή οδό του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη.




Από τη διοίκηση του κεντρικού δήμου απομακρύνθηκαν 19 γιρλάντες, των οποίων η συντήρηση κρίθηκε ασύμφορη, καθώς υπήρχαν βραχυκυκλωμένες καλωδιώσεις και φθαρμένα ντουί λόγω παλαιότητας, αλλά και επισφαλής, καθώς μετά από 11,5 χρόνια πάνω στα συρματόσχοινα υπήρχε κίνδυνος - ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων.

"Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης μελετούν το νέο εορταστικό διάκοσμο που θα τοποθετηθεί στις κεντρικές οδούς και τοποθεσίες της πόλης, λαμβάνοντας υπόψη τις υφιστάμενες οικονομικές δυνατότητες και τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί" δήλωσε ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος Ανδρέας Κουράκης.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποξήλωσης του εορταστικού διάκοσμου και επί της οδού Βασιλίσσης Όλγας, καθώς, όπως υποστηρίζει η δημοτική αρχή, η λειτουργία του δεν συνάδει με την πολιτική της εξοικονόμησης ενέργειας και των νέων τεχνολογιών.

Ωστόσο, τα συρματόσχοινα και οι παροχές ρεύματος θα παραμείνουν για οποιαδήποτε χρήση από τον Δήμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com