Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Κατηγορούμενη για κατάχρηση δημοσίου χρήματος η Αθηνά Ωνάση

Οι περιπέτειες δεν έχουν τελειωμό για την Αθηνά Ωνάση, καθώς έχει να αντιμετωπίσει την εμπλοκή του ονοματός της σε δύο αγωγές κατάχρησης δημοσίου χρήματος στη Βραζιλία.





Μάλιστα, αν τελικά ο εισαγγελέας αποφασίσει να παραπεμφθεί η υπόθεση σε δίκη, κάτι που πολλοί εκτιμούν πως θα γίνει άμεσα, τότε η χρυσή κληρονόμος θα κληθεί να λογοδοτήσει για το πώς διαχειρίστηκε κρατικά κονδύλια ύψους 10 εκατ. ρίαλ (3,2 εκατ. ευρώ). Ποσό που της δόθηκε τμηματικά το 2009, το 2010 και το 2011 για τους αγώνες Athina Onassis Horse Show που διοργανώνει κάθε χρόνο στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο ρόλος του προέδρου της ΜΚΟ

Οι δυο αγωγές κατατέθηκαν από το Δημόσιο εναντίον γνωστών κυβερνητικών στελεχών της Βραζιλίας. Συγκεκριμένα στρέφονται εναντίον της ΜΚΟ Superar, αλλά και του δημοτικού οργανισμού Riotur του Ρίο ντε Τζανέιρο, με τις οποίες κινδυνεύουν να πάνε σε δίκη συνολικά επτά άτομα. Μεταξύ αυτών ο δήμαρχος του Ρίο Eduardo Paes, ο γενικός γραμματέας Τουρισμού Antonio Pedro Figueira de Mello, ο γ.γ. Προσωπικού Regis Fichtner, ο πρόεδρος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Instituto Superar Marco Malafaia, αλλά και ο πρώην γ.γ. Αθλητισμού και γ.γ. της μη κυβερνητικής οργάνωσης Marcia Lins.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com