Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Χατζημαρκάκης: Στα 114 δισ. ευρώ το κέρδος της Γερμανίας από την κρίση

Στα 114 δισ. ευρώ ανέρχεται το κέρδος της Γερμανικής Πολιτείας, από την Ευρωκρίση, αποκάλυψε μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο ελληνικής καταγωγής Γερμανός Ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης.





Ο κ. Χατζημαρκάκης μάλιστα υποστήριξε πως «πρέπει μετά τις γερμανικές εκλογές να ζητηθεί μια αναδιανομή του κέρδους μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα ανάμεσα στις χώρες του Νότου που πλήγωσαν από την κρίση, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος».

Ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής, στηρίχτηκε σε στοιχεία που έδωσε η Γερμανική κυβέρνηση απαντώντας σε ερώτηση Γερμανού Βουλευτή σύμφωνα με τα οποία, όπως είπε, «η Γερμανική Κυβέρνηση ομολογεί, επιτέλους, ότι όχι μόνο τα κέρδη είναι στα 41 δισ. ευρώ αλλά επίσης έκανε εξοικονόμηση η γερμανική κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα της κυβέρνησης (Δήμοι, Περιφέρειες) άλλα 73 δισ. ευρώ. Δηλαδή συνολικά φτάνουμε στα 114 δισ. ευρώ κέρδος της Γερμανικής Πολιτείας λόγω της ευρωκρίσης».

Ο κ. Χατζημαρκάκης , επίσης ανέφερε πως η γερμανική κυβέρνηση, με την συγκεκριμένη απάντηση « ομολογεί ότι το κόστος, όχι μόνο του Ελληνικού πακέτου, αλλά ολόκληρης της ευρωκρίσης για το Γερμανό φορολογούμενο είναι μόλις 599 εκ. ευρώ. Πρόκειται για μια μεγάλη διαφορά. Αυτό είναι αντίθετο με την εικόνα που είχαν περάσει στους Γερμανούς ψηφοφόρους Γερμανοί πολιτικοί, ότι η Γερμανία χάνει από την κρίση».

Περιμένω , κατέληξε ο κ. Χατζημαρκάκης. «λίγο μετά τις Γερμανικές εκλογές διορθώσεις από την γερμανική κυβέρνηση. Αυτό το τεράστιο κέρδος, δεν μπορεί να το κρατάει στην τσέπη, μια χώρα που έχει ηγεμονικό ρόλο στην ευρωζώνη, γιατί όλα τα κέρδη αυτά βγήκαν σε βάρος του Νότου. Μιλάμε για ένα μηχανισμό που οδήγησε το κεφάλαιο στη Γερμανία γιατί θεωρούσε τη χώρα ασφαλές λιμάνι και τα ομόλογα είχαν άλλη τιμή και το επιτόκιο πήγε πολύ χαμηλά».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com